Rafaello szelet
-gluténmentes -tejmentes -minimális cukorral

Hozzávalók:
Piskóta
- 6 db tojásfehérje
- 40 g 1:4 édesítő (négyszeres erősségű)
- 45 g gm zabpehelyliszt
- 100 g kókuszreszelék
Krém
- 6 db tojássárgája
- 300 g növényi tej
- 20 g 1:4 édesítő (négyszeres erősségű)
- 1 csomag gm vaníliás pudingpor
- 150 g tejmentes margarin
Teteje
- 500 g tejmentes habtejszín (ebben van cukor sajnos, de a tejmentesség fontos szempont volt)
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
- Majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és kókuszreszeléket.
- Egy zsírpapírral bélelt tepsibe 27x18cm egyengetjük a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
- A margarin kivételével sűrű krémet főzünk. Ha teljesen kihűlt a puding, akkor habosítjuk a margarinnal.
- A kihűlt piskótára kenjük a krémet.
- A hűtött habtejszínt felverjük és a krémre kenjük. Picit hagyjuk összeérni.
Köszönöm szépen a RUSSELL HOBBS 23480-56 DESIRE KOMPLEX KONYHAI ROBOTGÉP-et a Russel Hobbsnak! Egy álom vele dolgozni!
https://russellhobbs.shop.hu/russell-hobbs-23480-56-desire-komplex-robotgep
Egészségedre!


