Rafaello szelet

-gluténmentes -tejmentes -minimális cukorral

Hozzávalók:

Piskóta

  • 6 db tojásfehérje 
  • 40 g 1:4 édesítő (négyszeres erősségű)
  • 45 g gm zabpehelyliszt 
  • 100 g kókuszreszelék 

Krém

  • 6 db tojássárgája
  • 300 g növényi tej
  • 20 g 1:4 édesítő (négyszeres erősségű)
  • 1 csomag gm vaníliás pudingpor
  • 150 g tejmentes margarin 

Teteje

  • 500 g tejmentes habtejszín (ebben van cukor sajnos, de a tejmentesség fontos szempont volt) 

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
  2.  Majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és kókuszreszeléket.
  3. Egy zsírpapírral bélelt tepsibe 27x18cm egyengetjük a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
  4.   A margarin kivételével sűrű krémet főzünk. Ha teljesen kihűlt a puding, akkor habosítjuk a margarinnal.
  5. A kihűlt piskótára kenjük a krémet.
  6.   A hűtött habtejszínt felverjük és a krémre kenjük. Picit hagyjuk összeérni.

Köszönöm szépen a RUSSELL HOBBS 23480-56 DESIRE KOMPLEX KONYHAI ROBOTGÉP-et a Russel Hobbsnak! Egy álom vele dolgozni!

https://russellhobbs.shop.hu/russell-hobbs-23480-56-desire-komplex-robotgep

Egészségedre!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el