Piskóta tekercs

-gluténmentes -tejmentes -cukormentes

Hozzávalók

  • 70 g rizsliszt
  • 2 evőkanál édesítő
  • 1 csapott mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 nagy csipet citromhéj
  • 1 csipet só
  • 3 db M-es tojás
  • 1 evőkanál víz
  • lekvár ízlés szerint

Elkészítés

  1. Ketté választjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgájához a vaníliát, citromhéjat a vizet és apránként hozzákeverjük a lisztet.
  3. Adunk hozzá egy kanál fehérjehabot, laza mozdulatokkal elkeverjük.
  4. Most jön a legkényesebb rész. Adagoljuk a habot a lisztes masszához és nagyon óvatosan ellentétesen forgatva a tálat egyneművé keverjük a tésztát.
  5. Egy (én szilikonos piskótatekercs formában sütöttem) tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 15 percig sütjük.
  6. Még forrón feltekerjük és egy konyharuhába csomagoljuk.
  7. A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral és feltekerjük, poreritrittel megszórjuk.

Egészségedre!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el