Piskóta tekercs
-gluténmentes -tejmentes -cukormentes
Hozzávalók
- 70 g rizsliszt
- 2 evőkanál édesítő
- 1 csapott mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 nagy csipet citromhéj
- 1 csipet só
- 3 db M-es tojás
- 1 evőkanál víz
- lekvár ízlés szerint
Elkészítés
- Ketté választjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
- Hozzáadjuk a sárgájához a vaníliát, citromhéjat a vizet és apránként hozzákeverjük a lisztet.
- Adunk hozzá egy kanál fehérjehabot, laza mozdulatokkal elkeverjük.
- Most jön a legkényesebb rész. Adagoljuk a habot a lisztes masszához és nagyon óvatosan ellentétesen forgatva a tálat egyneművé keverjük a tésztát.
- Egy (én szilikonos piskótatekercs formában sütöttem) tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 15 percig sütjük.
- Még forrón feltekerjük és egy konyharuhába csomagoljuk.
- A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral és feltekerjük, poreritrittel megszórjuk.