Paradicsomos húsgombóc

-gluténmentes -tejmentes -cukormentes -egyszerű

Hozzávalók:

Gombóc

  • 600 g darált hús (csirke, pulyka, disznó, marha)
  • 1 L-es tojás
  • 120 g rizs (basmati, jázmin)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 marék friss petrezselyem 

Mártás

  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 1 l házi paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • 1 üveg házi hámozott paradicsom
  • 1,5 púpos evőkanál gm zabliszt
  • 1 csipet bors és só
  • 1 csapott evőkanál édesítő


Elkészítés:

  1. Először egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
  2. Majd a gombóc hozzávalóit jó alaposan összekeverjük.
  3. Vizes kézzel kigombócozzuk és a sós lobogó vízbe tesszük. 30 percig főzzük. Addig elkészítjük a mártást.
  4. A felhevített kókuszolajon picit megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Egyet rottyintunk rajta.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket. Lazítjuk vízzel.
  6. A lecsepegtetett gombócokat átrakjuk a paradicsommártásba és 5-10 percig még együtt főzzük.

Egészségedre!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el