Paradicsomos húsgombóc
-gluténmentes -tejmentes -cukormentes -egyszerű
Hozzávalók:
Gombóc
- 600 g darált hús (csirke, pulyka, disznó, marha)
- 1 L-es tojás
- 120 g rizs (basmati, jázmin)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csapott teáskanál só
- 1 marék friss petrezselyem
Mártás
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1 l házi paradicsomlé
- 2 dl víz
- 1 üveg házi hámozott paradicsom
- 1,5 púpos evőkanál gm zabliszt
- 1 csipet bors és só
- 1 csapott evőkanál édesítő
Elkészítés:
- Először egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
- Majd a gombóc hozzávalóit jó alaposan összekeverjük.
- Vizes kézzel kigombócozzuk és a sós lobogó vízbe tesszük. 30 percig főzzük. Addig elkészítjük a mártást.
- A felhevített kókuszolajon picit megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Egyet rottyintunk rajta.
- Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket. Lazítjuk vízzel.
- A lecsepegtetett gombócokat átrakjuk a paradicsommártásba és 5-10 percig még együtt főzzük.