Fahéjas almás mandulás palacsinta

-gluténmentes -cukormentes -tejmentes -tojásmentes

HOZZÁVALÓK

Tészta

  • 100 g gm zabliszt
  • 70 g rizsliszt
  • 2 evőkanál édesítő
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 380 ml mandulatej
  • 100 g banán
  • 2 teáskanál vanília
  • 2 evőkanál kókuszolaj

Töltelék

  • 2 darab nagy édes alma
  • 2 evőkanál édesítő (elhagyható amennyiben extra édes az alma)
  • citromhéj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 púpos evőkanál gm vanília pudingpor 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd  egy turmix segítségével egyneművé és csomómentessé keverjük.
  2. Olajozott palacsintasütőben szépen lassan kisütjük. Alufóliával letakarjuk minden kisült palacsinta után.
  3. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés vízben elkezdjük párolni.
  4. Hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, édesítőt és mikor megpuhult, hozzákeverjük a pudingot, amit előzőleg csomómentesre keverünk egy kevés mandula tejben.
  5. Megtöltjük a palacsintákat, megszórjuk szeletelt mandulával és feltekerjük.

Egészségedre!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el