Fahéjas almás mandulás palacsinta
-gluténmentes -cukormentes -tejmentes -tojásmentes

HOZZÁVALÓK
Tészta
- 100 g gm zabliszt
- 70 g rizsliszt
- 2 evőkanál édesítő
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál sütőpor
- 380 ml mandulatej
- 100 g banán
- 2 teáskanál vanília
- 2 evőkanál kókuszolaj
Töltelék
- 2 darab nagy édes alma
- 2 evőkanál édesítő (elhagyható amennyiben extra édes az alma)
- citromhéj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 púpos evőkanál gm vanília pudingpor
ELKÉSZÍTÉS
- Külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd egy turmix segítségével egyneművé és csomómentessé keverjük.
- Olajozott palacsintasütőben szépen lassan kisütjük. Alufóliával letakarjuk minden kisült palacsinta után.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés vízben elkezdjük párolni.
- Hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, édesítőt és mikor megpuhult, hozzákeverjük a pudingot, amit előzőleg csomómentesre keverünk egy kevés mandula tejben.
- Megtöltjük a palacsintákat, megszórjuk szeletelt mandulával és feltekerjük.