Málnás túrótorta

-gluténmentes -cukormentes

HOZZÁVALÓK

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4-5 evőkanál édesítő
  • 100 g gm zabpehelyliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vanília őrlemény
Krém
  • 250 g zsírszegény túró
  • 5 evőkanál édesítő
  • 2 dl cm habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy csipet vanília őrlemény
  • 1 tasak expressz zselatin fix
  • 1 tasak zselatin a torta tetejére
  • 250 g málna

ELKÉSZÍTÉS

  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk. a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját az édesítővel habosítjuk. 
  2. A kemény habból egy nagy fakanálnyit a sárgájához adunk, kicsit meglazítjuk vele. Majd a lisztet beleszitáljuk.
  3. Ha jól eldolgoztuk a lisztet a tojássárgájával akkor óvatosan apránkét hozzá adjuk a kemény tojáshabot és simára dolgozzuk. Nagyon óvatosan, hogy ne törjön a hab.
  4. Egy 18cm-es csatos torta formát kikenünk vékonyan kókuszzsírral és belekanalazzuk a piskóta tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. De ez mint tudjuk, sütőfüggő. Lehet több és kevesebb is. Én egy hústűvel szoktam ellenőrizni. Ha szép piros a teteje és nem ragad a tűre tészta, kész.
  5. A krémhez a túrót elkeverjük a citromhéjjal, vaníliával és az édesítővel. A hideg! habtesztínt lazán felverjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd hozzáadjuk az ízesített túrót. Jól össze dolgozzuk.
  6. A kihűlt piskótát visszatesszük a csatos formába. Rászórjuk a málna 1/3-át és ráhalmozzuk a krémet. Mehet rá a maradék málna.
  7. A zselatint elkészítjük a tasak receptje szerint és gyorsan a málnára csorgatjuk. 1 éjszakáig jó ha a hűtőben pihen.

Egészségedre!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el