Málnás túrótorta
-gluténmentes -cukormentes

HOZZÁVALÓK
Piskóta
- 4 tojás
- 4-5 evőkanál édesítő
- 100 g gm zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet vanília őrlemény
- 250 g zsírszegény túró
- 5 evőkanál édesítő
- 2 dl cm habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy csipet vanília őrlemény
- 1 tasak expressz zselatin fix
- 1 tasak zselatin a torta tetejére
- 250 g málna
ELKÉSZÍTÉS
- A piskótához a tojásokat ketté választjuk. a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját az édesítővel habosítjuk.
- A kemény habból egy nagy fakanálnyit a sárgájához adunk, kicsit meglazítjuk vele. Majd a lisztet beleszitáljuk.
- Ha jól eldolgoztuk a lisztet a tojássárgájával akkor óvatosan apránkét hozzá adjuk a kemény tojáshabot és simára dolgozzuk. Nagyon óvatosan, hogy ne törjön a hab.
- Egy 18cm-es csatos torta formát kikenünk vékonyan kókuszzsírral és belekanalazzuk a piskóta tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. De ez mint tudjuk, sütőfüggő. Lehet több és kevesebb is. Én egy hústűvel szoktam ellenőrizni. Ha szép piros a teteje és nem ragad a tűre tészta, kész.
- A krémhez a túrót elkeverjük a citromhéjjal, vaníliával és az édesítővel. A hideg! habtesztínt lazán felverjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd hozzáadjuk az ízesített túrót. Jól össze dolgozzuk.
- A kihűlt piskótát visszatesszük a csatos formába. Rászórjuk a málna 1/3-át és ráhalmozzuk a krémet. Mehet rá a maradék málna.
- A zselatint elkészítjük a tasak receptje szerint és gyorsan a málnára csorgatjuk. 1 éjszakáig jó ha a hűtőben pihen.